De eerste collegeweek: eindelijk weer met studenten

door | sep 3, 2021 | Algemeen, Artificial Intelligence, Design Research, Onderwijs, Slimme Omgeving, Studenten

De eerste week van het nieuwe collegejaar zit erop. En gelukkig met studenten die op locatie kunnen werken aan hun opdrachten.

De studenten van de minor Design Research zijn blij om weer terug te zijn. ‘Het is even wennen na de vakantie, maar het is goed om elkaar weer te zien en niet alleen maar achter een scherm samen te werken.’ De studenten werken in groepjes aan uiteenlopende projecten.

Voor het Interreg Euregio Meuse-Rhine Blockchain4Prosumers worden – met behulp van Blockchain, en IoT – innovatieve buurtnetwerken ontwikkeld voor energiedoeleinden. Blockchaintechnologie staat voor openheid en transparantie, maar sommige data (transacties) binnen dit project wil je afschermen om de privacy van deelnemers te garanderen. Studenten onderzoeken hoe je bepaalde data van de blockchain kunt afschermen.

Het laatste project waar studenten van de minor Design Research dit eerste blok mee bezig zijn, is het in kaart brengen en onderzoeken van de wensen en mogelijkheden van slimme technologie voor de binnenstad van Heerlen, haar ondernemers en inwoners.