KI beoordeelt oefeningen

Automatische prestatiebeoordeling van spierversterkende oefeningen

Info

 

Automatische prestatiebeoordeling van spierversterkende oefeningen

Het bedrijf iCaptur heeft een applicatie ontwikkeld die revaliderende en beginnende sporters moet gaan ondersteunen tijdens het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. De applicatie meet de activiteit van de gebruiker tijdens een sportsessie middels smartphone sensoren en beoordeelt de uitvoering van specifieke oefeningen.

Tot nog toe werd de beoordeling van de oefeningen gerealiseerd middels Matlab algoritmes. Het huidige beoordelingsproces is ineffici├źnt en op lange termijn arbeidsintensief. Hierom is iCaptur opzoek gegaan naar optimalisatie mogelijkheden.

Dit sub-project had als doel om te onderzoeken of een systeem gedreven door kunstmatige intelligentie (KI) de oefeningen op basis van de sensordata even goed kan beoordelen als een fysiotherapeut of een sporttrainer.

Deze studentenopdracht is uitgevoerd in het kader van het onderzoek iCaptur van Ruud Bongers. ICaptur streeft er naar om de impact en tijdsduur van sportblessures tot een minimum te beperken door sporters advies en begeleiding te geven in hun preventie als revalidatieproces. Hiervoor ontwikkelen we in het project iCaptur algoritmes die gebruik maken van smartphone sensor technologie.

Download PDF