Jim Bemelen MSc

Ondanks dat Jim een zeer analytisch persoon is draait het in zijn ogen altijd om mensen. Cijfers, getallen, bedragen en modellen zijn slechts een weerspiegeling van de werkelijkheid. Hij vindt het erg belangrijk om een positieve impact te hebben op zowel de studenten, collega’s en professionals als op de rest van de maatschappij.

Hij bouwt graag samen met anderen aan oplossingen. “Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je altijd verder”. Dat is waar hij in gelooft. Respect voor en vertrouwen in elkaar ziet hij als de bouwstenen voor een vruchtbare samenwerking. ‘s Ochtends zijn bed uitspringen om weer een dag samen met andere mensen te mogen werken aan een gezamenlijk doel is wat hem energie geeft.

Jim gelooft in kennis delen. Niet alleen inhoudelijk maar ook op het gebied van leiderschap, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Hierbij vindt hij het van belang om kennis te delen uitgaande van het referentiekader van de ander. Door eerst de ander te leren begrijpen kun je zelf ook begrepen worden. Dat maakt het mogelijk om complexe zaken met een ieder te delen.

Met zijn achtergrond als econometrist, en zijn kennis van en ervaring softwareontwikkeling en data science in combinatie met zijn interpersoonlijke vaardigheden is Jim een bevlogen onderzoeker en docent die samen met studenten op een pragmatische manier invulling geeft aan waar het lectoraat voor staat. Hij vertaalt trends en hypes uit zijn vakgebied door middel van zijn kennis en gezond boeren verstand naar praktische zaken waar onze studenten en partners in de dagelijkse praktijk mee aan de slag kunnen.

De studenten van de opleiding HBO-ICT zien Jim terug als docent bij de minoren Data Science, Artificial Intelligence, Business Intelligence en Blockchain.

Roger Bemelmans