ing. Dominique Nijssen MA

Dominique Nijssen (MA) is van oorsprong een urbanist en heeft zich verder gespecialiseerd in de manier waarop nieuwe technologieën worden ingezet in de maatschappij.

Als onderzoeker richt hij zich op de mogelijkheden en implicaties van de ‘vierde industriële revolutie’ (4IR). Het doel hiervan is om de maatschappelijke stakeholders beter in staat te stellen de kansen van deze revolutie te benutten. Het is immers duidelijk dat 4IR en vergelijkbare termen urgentie suggereren om de economie toekomstbestendig te maken: steevast horen we over onvermijdelijke technologische ontwikkelingen, over treinen die niet te stoppen zijn en over boten die niet gemist mogen worden.

Het is echter niet duidelijk welke ontwikkelingen en verwachtingen feitelijk in het geding zijn – en wat een verstandige strategie zou zijn. In zijn onderzoek richt hij zich voornamelijk op het ontrafelen van de 4IR. Daarnaast legt het onderzoek van Dominique een speciale focus op het ‘Internet of Things’ (IoE) en Smart Cities.

Studenten van de opleiding HBO-ICT zien Dominique als docent terug in de minor Internet of Things, recht en ethiek en kwalitatief onderzoek.

Roger Bemelmans