dr. ing. Roger Bemelmans

Roger is van oorsprong een ict’er die zich verder heeft gespecialiseerd in Artifical Intelligence en bedrijfswiskunde. Hij promoveerde met een onderzoek naar de effectieviteit van robots in de dementiezorg. De mogelijkheden van Data Intelligence worden alom onderkend en onderzocht. Sprekende voorbeelden zijn Airbnb, Uber, Google Home en Blockchain.

Echter in de dagelijkse praktijk, waar burgers en bedrijven functioneel door technologie worden ondersteund, is het vooralsnog sterk ‘traditionele’ ict waar het om draait. Binnen het domein wordt onderzoek gedaan naar het analyseren, ontwerpen en ontwikkelen van datagedreven human-support systems, waarbij de nadruk ligt op de softwarematige intelligente aansturing en dataverwerking.

Ook Blockchain, de technologie achter Bitcoin, is zo’n slimme oplossing. De grote uitdaging is om de technologische ontwikkelingen in te bedden in de dagelijkse onderwijs- en beroepspraktijk, zodat meerwaarde door datagedreven innovatie niet alleen veelbelovend klinkt, maar ook ervaren praktijk wordt.

Roger Bemelmans