De toegevoegde waarde van datavisualisatie voor beleidsprocessen

Onlangs verzorgde Kay Schröder, lector datavisualisatie bij Zuyd Hogeschool, een seminar voor beleidsmedewerkers en het gegevensmanagement (Organisatie en Informatie) van de Provincie Limburg.

Doel was het creëren van awareness voor de toegevoegde waarde van datavisualisatie in het algemeen en specifiek bij beleidsprocessen.

Het seminar sloot af met een ‘real life’ proef waarbij de deelnemers werden ingezet als data en ballonnen als de visualisatie hiervan. De deelnemers waren erg enthousiast. Ellen Pijpers, docent bij de faculteit ICT van Zuyd: “Samenwerken, co-creatie en vooral waardevolle resultaten boeken. Daar gaan we voor!”.

Datavisualisatie (en het belang ervan) staat op de agenda bij de Provincie Limburg. De seminar was de start van een groter traject. Eind april en begin mei verzorgt Kay nog twee workshopdagen voor de informatiemakelaars en -specialisten van de Provincie. Aan de hand van theorie en hands-ons praktijkoefeningen, op basis van casussen van de Provincie Limburg, ervaren deelnemers de meerwaarde van datavisualisatie.