Samen met studenten is vastgesteld dat het genereren van een specifieke lusroute inderdaad volledig open-source kan. Van daaruit is gekeken naar mogelijke oplossingsrichtingen.

Wegennetdata

Voor de wegennetdata gebruiken we Open Street Map. De data wordt in het prototype geladen via de open source Python library OSMnx. Dit levert een json-bestand op met daarin onder andere nodes en edges. Nodes bestaan uit lengte- en breedtegraadcoördinaten. Edges zijn in feite de wegen tussen de coördinaten/nodes. De edges bevatten ook een aantal kenmerken/tags. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het type weg; verhard of onverhard.

Route tonen

Om de route op een kaart te laten zien gebruiken we Leaflet. Dit is een open source JavaScript platform waarmee kaarten in een webbrowser kunnen worden getoond. Om de route te laten zien op de kaart gebruiken we Folium. Dit is eveneens een open source Python library.