Technology experience day Zuyd iDBPS

De dames en heren van onder andere Envida luisteren aandachtig naar onderzoeker Roel Bindels op de Technology eXperience Day van Zuyd Hogeschool.

Bindels toont de bewegingstracker die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) de bewegingen van een persoon registreert. Het doel is om de toepassing geschikt te maken voor kinderen die kampen met een spierziekte en alleen voor het afnemen van specifieke testen naar het ziekenhuis moeten. ‘Behalve veel reistijd is het ook altijd een stressvolle ervaring voor kinderen om naar het ziekenhuis te gaan. Als we ervoor kunnen zorgen dat kinderen de test thuis kunnen afnemen, besparen we reisbewegingen en zorgkosten maar bovenal zorgen we voor meer rust bij het kind’, legt Bindels uit. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Lectoraat Data Intelligence in samenwerking met LIME | Limburg Meet.

Belangrijk voordeel van het systeem dat Bindels ontwikkelt is dat het laagdrempelig toepasbaar is (een laptop met camera en een internetverbinding is voldoende).

Het project wordt vooral uitgevoerd door studenten (ICT en CMD) via de opdrachten in de minoren en stages.