ZieDit woensdag 2 februari 2022

door | feb 2, 2022 | Algemeen, Minor, Studenten

Ondanks versoepelingen is ervoor gekozen om deze editie van ZieDit nog online te verzorgen. In blok 2 van dit studiejaar konden studenten de volgende minoren volgen: Design Research, Data Science en Internet of Things. Daarnaast spreken we docent-onderzoeker Marcel Schmitz over het onlangs geopende Streetlab van Zuyd Hogeschool in het centrum van Heerlen.

Minor Design Research

Vier studentgroepen stonden te trappelen om aan de slag te gaan met vier verschillende casussen in deze periode. Een noviteit was er voor de groep van Jordy Kessels, Eloy Lion en Kevin Bex. Zij mochten het streetlab downtown Heerlen voor het eerst als werkplek toe-eigenen. De lockdown nam iets van het plezier weg, maar de heren zagen het toch als een aangename eerste indruk. 

Minor Internet of Things

Traditiegetrouw wordt de minor Internet of Things altijd door veel studenten gekozen. Met een breed scala aan opdrachten konden maar liefst tien studentgroepen aan de slag. In de uitzending is aandacht voor  het onderzoek rondom de smart lap tracker die wielervereniging TWC Maaslandster graag wil inzetten om de trainingsprestaties van jeugdleden beter te kunnen monitoren. Ook van een groot aantal andere opdrachten zijn de resultaten al te zien.

Minor Data Science

In de uitzending van ZieDit is Koen Broumels van de gemeente Sittard-Geleen te gast. Hij vertelt over het project dat Sittard-Geleen is gestart met de snuffelfiets en waarom die data zo waardevol is voor de gemeente.